bootstrap themes

Mosterdmanneke

Sinds 2011 maakt de Firma van der Heijden de mosterd van het Tilburgse Mosterdmanneke. Het recept voor de mosterd is overgenomen van familie Van de Wouw en bestaat al sinds 1870.
Het is een traditioneel recept zonder geur-, kleur- en smaakstoffen. Ze is licht pittig en goed zuur. Een perfecte combinatie voor kaas, maar ook bijvoorbeeld in salades en dressings. De mosterd is verkrijgbaar in potjes met verschillende hoeveelheden.

U kunt de mosterd kopen bij onze kaashandel op verschillende markten in Tilburg, de markt in Baarle Nassau en de markt in Goirle. Ook is de mosterd te koop bij diverse slagerijen en delicatessen-winkels in Tilburg, Goirle en Berkel-Enschot.

Bedrijven kunnen bestellen per email: info@firmavanderheijden.nl
Mobiel: 06-50580203
Telefoon: 013 518 12 36

Mosterdmanneke al meer dan 147 jaar een begrip

Vanaf 1870 zonder smaak of reukstoffen

Vroeger liep de statige Belse heer met zijn blinkend schoon gepoetste tonnetje door de straten van Tilburg. Vele oudere Tilburgers kennen Frans Elen of zijn nageslacht van de grove mosterd.

Zijn kreet "Mosterd Madame " werd in de loop der jaren verbasterd tot Mosterdmanneke en zo is in 1870 één van de tradities uit Tilburg ontstaan. Met trots kunnen we zeggen dat de mosterd nog steeds gemaakt wordt volgens het aloude recept.

De 100% natuurlijke ingrediënten: Wit en zwart mosterdzaad, water, een goede azijn, zout en een beetje suiker, worden samen gemalen.
Zo ontstaat de grove mosterd van het Mosterdmanneke. Net als vroeger zonder toevoeging van conserveringsmiddelen, kleur- en smaakstoffen.